In China worden diverse congressen en beurzen op het gebied van ouderenzorg gehouden. Zo waren er in mei in Beijing diverse congressen en beurzen. Op de beurzen ontmoet je veel (Chinese) aanbieders van hulmiddelen en ook aanbieders van ouderenhuisvesting. Zelf heb ik gesproken op een congres voor ouderenzorg.

Therese-van-den-hurk-Mei-2015-1

In de loop van de tijd hebben we veel informatie verzameld over ouderenzorg in China, onder andere over de demografische ontwikkelingen en de vraag naar ouderenzorg, en dat vergelijk ik dan met de ontwikkelingen die in Europa hebben plaatsgevonden. Dit is een belangrijk deel van de presentatie:

Therese-van-den-hurk-Mei-2015-2

In China is de medisch technologische benadering veelal dominant in de gezondheidszorg en ook in de ouderenzorg. Dat is ook te zien in bijvoorbeeld de ‘wandelgangen’ van het congres:

Therese-van-den-hurk-Mei-2015-3

In het algemeen zijn de Chinezen die we ontmoeten, zeer geïnteresseerd in de kennis en ervaring die we mee brengen. In de pauzes en na afloop van het congres hadden we veel aanspraak.

En natuurlijk worden er dan ook altijd foto’s gemaakt:

Therese-van-den-hurk-Mei-2015-4

 

Deze heren uit Xi An hebben een aantal plannen op het gebied van ouderenzorg. Mogelijk gaan we dus binnenkort weer naar China!

Congres voor ouderenzorg China
Getagd op: