Therese van den HurkTherese van den Hurk is bij zorg betrokken vanuit persoonlijke ervaringen

Therese van den Hurk is actief binnen een groot aantal zorginstellingen, waarmee ze koos voor een carriere met maatschappelijke inhoud, nadat ze haar sporen verdiende binnen de zakelijke dienstverlening. Persoonlijk houdt ze onder andere van lezen en van kranten. Ze leest literatuur en is actief bezig met verschillende sporten. Therese van den Hurk gebruikt de prikkels vanuit haar persoonlijke omgeving graag om de wereld om haar heen een stukje beter te maken, bijvoorbeeld vanuit bestuurlijke activiteiten of door een rol aan te nemen in toezichthoudende kringen. Op het gebied van sport is Therese van den Hurk graag actief binnen squash en fitness, om in conditie te blijven en haar hoofd leeg te kunnen maken.

Therese van den Hurk houdt van lange wandelingen en is gek op het eten met het gezin of met vrienden. Ze bezoekt regelmatig concerten en geniet dan zowel van de algehele sfeer en de muziek, als de mensen om haar heen met wie ze een geweldige tijd heeft. Met name de zorg speelt sinds 10 jaar een belangrijke rol in haar leven, waardoor ze zich binnen diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies richt op de zwaksten in de samenleving. Ze structureert instellingen en maakt de zorg beheersbaar, waardoor de instellingen beter zijn voorbereid op de toenemende zorgvraag van de komende jaren en decennia.

Therese van den Hurk houdt van Utrecht

In 1987 verhuisde Therese van den Hurk naar de binnenstad van Utrecht en woont sindsdien aan een van de plantsoenen in de stad. Ze is in de loop der jaren steeds meer van de stad gaan houden en ziet zich er inmiddels dan ook niet meer vertrekken. De stad heeft ontzettend veel moois te bieden wat ze waardeert, maar ze zag aan de andere kant ook dat de plantsoenen er sinds haar komst niet op vooruit zijn gegaan. Een dergelijke achteruitgang trekt Therese van den Hurk zich direct aan, om daar actief mee aan de slag te gaan. Ze zag vanuit haar huiskamer de achteruitgang van de plantsoenen en besloot direct haar steentje bij te willen dragen. Vanuit haar kennis en ervaring bekleed Therese van den Hurk sindsdien een rol op dit gebied, om de omgeving voor een ieder beter leefbaar te maken.

Bestuurlijk actief voor de plantsoenen

Therese van den Hurk heeft een bestuurlijke rol met het oog op de pensioenen, om de achteruitgang sinds 1987 een halt toe te kunnen roepen en er aan de andere kant voor te zorgen dat dit weer een plaats wordt waar mensen graag bij elkaar komen. Therese van den Hurk staat bekend om haar grote zorg en betrokkenheid, een passie waar vanuit ze bestuurlijk actief is geworden. Inmiddels gaat het weer een stuk beter met de plantsoenen, wat deels te danken is aan de inzet van Therese van den Hurk, die het probleem goed wist te structureren en het beheersbaar kon maken.

Effectiever en efficiënter functioneren

Therese van den Hurk zorgt er vanuit haar expertise voor dat ze erin slaagt om het functioneren van instellingen of bedrijven effectiever en efficiënter te maken. Ze studeerde psychologie en bedrijfskunde, een ideale combinatie om bedrijven en instellingen te doorgronden, om deze vervolgens beter te structureren en bijvoorbeeld beter beheersbaar te maken. Wat dat betreft zorgt ze er met haar kennis en ervaring voor dat ze ondernemingen en instellingen op de goede weg brengt, om een positieve ontwikkeling in te zetten. Therese van den Hurk doet dit sinds enige tijd vooral op het maatschappelijke vlak, waardoor de volledige maatschappij hier net als de instelling zelf optimaal van kan profiteren.

Meer over de carrière van Therese van den Hurk.